Een storing of depannage melden?
Neem gerust contact op!
JM Airco Preloader

Meer dan verwarming.

Compleet comfort Altherma van Daikin is een ecologisch en economisch alternatief voor uw traditionele verwarmingsketel. Het is een veelzijdig totaalsysteem. De warmtepomp kan aangesloten worden op vloerverwarming, radiatoren, convectoren, sanitair warm water, … Maar Altherma kan niet alleen verwarmen, ook koeling is mogelijk.

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Altherma is een "lucht-water" warmtepomp, die natuurlijke energie uit de buitenlucht onttrekt en afgeeft aan het verwarmingscircuit van uw woning. Daarnaast wordt op dezelfde manier warmte gebruikt om het sanitair warm water op de juiste temperatuur te krijgen. Dit systeem werkt tot bij een buitentemperatuur van -20° en levert voldoende energie om warm water van 55° te produceren.

Altherma op lage temperatuur is uiterst geschikt voor vloerverwarming. Altherma op lage temperatuur kan zonder problemen gekoppeld worden aan een boiler van 300 liter voor sanitair warm water. Het nieuwe systeem van Altherma op hoge temperatuur is geschikt voor nieuwbouw en de renovatie markt. Altherma hoge temperatuur kan het water verwarmen tot 80°C waardoor dze uw oude CV ketel op stookolie of aardgas kan vervangen. De hoge temperatuur Altherma systemen kunnen gekoppeld worden aan een boiler tot 260 liter voor sanitair warm water.
De Altherma warmtepomp werkt op elektrische energie. In vergelijking met klassieke verwarmingssytemen, die volledig op gas of stookolie branden, haalt Altherma minstens 3/4 van haar energie uit de buitenlucht. Hierdoor is niet enkel uw verbruik lager, ook de CO2 uitstoot wordt aanzienlijk verminderd.
Hoog rendement Het Altherma systeem heeft een hoog rendement en dankzij de Inverter technologie wordt de geleverde warmte (of koeling) continu afgestemd op de omgevingstemperatuur. Zo werkt uw warmtepomp niet te veel, maar ook niet te weinig. Bespaar tot 30% Omdat Altherma minstens 3/4 van haar energie uit de buitenlucht haalt en omdat er gebruik gemaakt wordt van de Inverter technologie is het verbruik aanzienlijk lager dan een traditionele verwarmingsketel.

/

/

/

/

Onderhoud van de installatie.

In de eerste plaats is een degelijk onderhoud van warmtepompen noodzakelijk om het rendement ervan hoog te houden. Daarnaast heeft een regelmatig onderhoud een positief effect op de levensduur van de warmtepomp installatie. Onverwachte storingen worden vermeden, waardoor de kans dat je zonder verwarming, verkoeling of warm water valt, minimaal is. Als eventuele problemen daarenboven vroeg ontdekt worden, is de kans op hoge reparatiekosten een stuk kleiner.

Lees verder
JM Airco Onderhoud Img

Vraag gratis een offerte aan!

Ook overtuigd van onze producten en diensten? Wij maken vrijblijvend een offerte voor jouw airco, warmtepomp of ventilatiesysteem.